L’advocat Antoni Vives substitueix a la presidència Antoni Coll

L’advocat Antoni Vives Sendra ha assumit la presidència de la Fundació Bonanit de Tarragona, creada el 2006, en substitució del fundador i fins ara president, Antoni Coll Gilabert, que deixa el càrrec per motius d’edat. Tot i això, Coll continuarà col·laborant amb el Patronat de l’entitat i serà nomenat President d’honor.

Antoni Vives Sendra, fins ara vicepresident de Bonanit, és un advocat de reconegut prestigi, amb un llarg bagatge a la advocacia i en la tasca social. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat degà, vicedegà i diputat de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Tarragona, vicepresident del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, vocal de la Comissió de Drets Humans del Consell General de l’Advocacia Espanyola i patró d’altres entitats amb finalitats socials de Tarragona.

La seva tasca li ha merescut nombroses distincions, entre les quals destaquen la Gran Creu al mèrit en el servei a l’advocacia i la Medalla d’Or de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona. Des de llavors, Bonanit ha ajudat milers de persones sense llar. Només el 2022, Bonanit va acollir 395 persones a l’alberg de la Casa de Sant Auguri, cedit per la Fundació Obra Pía Montserrat.

Els beneficiaris van ser homes un 93%. Dels acollits, el 29% van ser catalans i el 21% d’altres zones d’Espanya. L’altra meitat, de països estrangers molt variats.

A banda dels que van trobar ajuda temporal per pernoctar i altres serveis a l’alberg i pensions, la Fundació Bonanit té acollides de forma estable 65 persones als seus 14 pisos de lloguer. Bonanit, a més de la contribució dels seus associats, compta amb el suport d’entitats públiques, com l’Ajuntament, i de nombroses empreses i associacions.

J. R. Correal